Studiu de caz Jerry’s Pizza

Prezentare generală:

Jerry’s Pizza este o pizzerie populară situată în Romania. Pentru a-și îmbunătăți operațiunile de afaceri și pentru a-și extinde baza de clienți, au decis să dezvolte un sistem E-commerce pentru livrarea de pizza. Sistemul E-commerce include aplicații native pentru iOS și Android, un site web E-commerce dezvoltat în Next.js și un panou backend robust pentru procesarea comenzilor dezvoltat în Laravel.

Contextul Clientului:

Jerry’s Pizza servește delicioase pizza și alte delicatese de peste două decenii. Ei au o bază de clienți loiali, dar doresc să se adapteze epocii digitale și să ofere clienților lor o modalitate modernă și convenabilă de a comanda mâncare online pentru livrare. Aceasta i-a determinat să colaboreze cu echipa noastră de dezvoltare pentru a crea un sistem E-commerce cuprinzător.

Provocări:

 1. Integrare fără probleme: Una dintre principalele provocări a fost asigurarea unei integrări fără probleme între aplicațiile mobile, site-ul E-commerce și panoul backend. Întregul sistem trebuia să funcționeze armonios pentru a oferi o experiență consistentă și fără întreruperi utilizatorilor.
 2. Interfață prietenoasă cu utilizatorul: Sistemul trebuia să aibă o interfață intuitivă și prietenoasă cu utilizatorul pentru a se adresa clienților de toate vârstele și nivelurile de pregătire tehnică.
 3. Procesare a comenzilor în timp real: Pentru a menține satisfacția clienților, panoul backend a trebuit să permită procesarea comenzilor în timp real, permițându-le astfel lui Jerry’s Pizza să pregătească și să livreze comenzile prompt.
 4. Securitate și confidențialitate: Securitatea a fost de o importanță crucială, mai ales în gestionarea informațiilor sensibile ale clienților, cum ar fi detaliile de plată și datele personale.

Soluții:

 1. Aplicații Mobile Native pentru iOS și Android:
  • Dezvoltate folosind limbajele native (Swift pentru iOS și Kotlin pentru Android) pentru a asigura performanță optimă și o experiență utilizator de calitate.
  • Aplicațiile au avut o interfață intuitivă, permițând clienților să navigheze în meniu, să-și personalizeze pizza, să aplice reduceri și să plaseze comenzi in doar câtiva pasi.
  • Au fost integrate gateway-uri de plată sigure pentru tranzacții ușoare și sigure.
  • S-a implementat urmărirea comenzilor în timp real, permițând clienților să-și urmărească comenzile de la bucătărie până la ușa lor.
 2. Site Web E-commerce în Next.js:
  • Site-ul web a fost dezvoltat folosind Next.js, oferind o performanță excelentă și beneficii pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO).
  • S-a proiectat un frontend receptiv și vizual atractiv care a oferit o experiență consistentă pe diferite dispozitive și dimensiuni de ecran.
  • S-au implementat funcționalități interactive, cum ar fi actualizări în timp real ale meniului.
 3. Panou Backend în Laravel:
  • S-a dezvoltat un panou backend robust folosind Laravel, asigurând o gestionare și procesare eficientă a comenzilor.
  • Panoul a facilitat urmărirea comenzilor, istoricul comenzilor și notificări automate către bucătărie și personalul de livrare.
  • S-au implementat măsuri de securitate cuprinzătoare, inclusiv criptarea datelor și puncte terminale API securizate, pentru a proteja informațiile clienților.
 4. Gestionarea Bazelor de Date și a Serverelor:
  • S-a folosit un sistem fiabil de gestionare a bazelor de date pentru a stoca și recupera eficient comenzile clienților, informațiile utilizatorilor și datele meniului.
  • Sistemul E-commerce a fost găzduit pe o infrastructură de servere scalabile și sigure pentru a gestiona volumele ridicate de trafic în orele de vârf.

Rezultate: Implementarea sistemului E-commerce pentru Jerry’s Pizza a dus la îmbunătățiri semnificative în operațiunile lor de afaceri și în satisfacția clienților:

 1. Creșterea Veniturilor: Sistemul E-commerce a extins aria de acoperire a lui Jerry’s Pizza, atrăgând noi clienți și crescând numărul comenzilor repetate.
 2. Operații Simplificate: Panoul backend a simplificat procesarea comenzilor, reducând erorile manuale și asigurând timpi eficienți de livrare.
 3. Experiență Clienților Îmbunătățită: Aplicațiile mobile și site-ul web prietenoase cu utilizatorii au îmbunătățit experiența generală a clienților, ceea ce a dus la feedback pozitiv și o rată mai mare de retenție a clienților.
 4. Urmărirea Comenzilor în Timp Real: Funcția de urmărire a comenzilor în timp real a crescut încrederea clienților și a îmbunătățit transparența în procesul de livrare.
 5. Tranzacții Securizate: Măsurile de securitate robuste au consolidat încrederea clienților, ceea ce a dus la un număr mai mare de plăți online.

Concluzie:

Dezvoltarea și implementarea cu succes a sistemului E-commerce pentru Jerry’s Pizza au transformat afacerea lor, oferind o modalitate modernă și convenabilă clienților de a comanda pizza preferată. Prin integrarea fără probleme a aplicațiilor mobile native, site-ului Next.js și panoului backend Laravel, sistemul E-commerce a atins obiectivul de a crește veniturile, a simplifica operațiunile și a îmbunătăți experiența generală a clienților. Trecerea Jerry’s Pizza în era digitală nu doar că i-a menținut relevanți pe o piață competitivă, dar i-a și consolidat poziția ca lider în livrarea de pizza online.

Marius Gheorghe

Consultant Expert Software

Transforma idea de vis in realitate

Facem lucrurile să se întâmple

Solicita oferta

“Echipa de la Up2Date este fabuloasă. Ne-au ajutat să ne deblocăm potențialul online. Am experimentat o creștere an de an datorită abordării lor progresive.”

Jerry Dauteuil
Jerry Dauteuil

Fondator & CEO: Jerry’s Pizza